Korak za korakom: Staranje kovinskih gosenic 2. del

V prvem delu sem predstavil osnovno staranje kovinskih gosenic z AMMO BY MIG Metal Track burnishing Fluid, za bolj naraven izgled gosenic, ki so v uporabi, pa bom uporabil še nekaj artiklov iz bogatega izbora raznih tekočin in pigmentov istega proizvajalca.

Tokrat sem izbral Metal Tracks Wash, s katerim sem  naredil kontrast na prej obdelanih gosenicah. Lahko se uporablja naravnost iz posodice, jaz pa ga po navadi redčim z redčilom za oljne barve, s tem pa dobim intenzivnost kontrasta, kakršnega želim.

Po najmanj 24 urah sem nadaljeval Nature effect Kursk Soil, s tem pa sem v vdolbine na gosenicah dodal sledi zemlje in prahu. Ravno tako, kot za Wash velja, da ga lahko po potrebi redčimo.

Odvečen pigment se nato z brisačko, namočeno v redčilo, obrisal z izbočenih delov gosenic.

Po 24 urnem sušenju sem se lotil obdelave gosenic s pigmentom v prahu Gun Metal, ki na mestih, kjer gosenica prihaja v stik s trdo podlago, pogonskim, podpornim in vodilnim kolesom naredi vides polirane kovine. Tam običajno, razen v primerih, ko vozilo daljačasa stoji, ni sledi rje ali blata.

Na koncu sem na zunanjem delu notranje strani in ob rogljih, ki so na sredi čenkov dodal še malo pigmenta Kursk Soil.

Odvisno od tega, ali bo maketa na samostojni podlagi ali v neki situaciji na bojišču, lahko poljubno dodamo še recimo Kursk Soil pomešan z nekoliko mavca in ščepcem statične trave, da dobimo ostanke zemlje pomešane z drobirjem.