Reportaža: Festival SVM 2018 USPEŠEN!

Po lanskem, 11. festivalu SVM, ko je v tekmovalni konkurenci bilo prijavljeno 244 maket, smo po tihem upali, da letos to število še presežemo. Tekmovalni del 12. festivala je postregel s kar 300 mojstrovin maketarjev iz osmih držav. Poleg Avstrije, Hrvaške, Slovaške, Italije, Srbije ter Bosne in Hercegovine, smo imeli prvič prijavljene makete iz Makedonije. Očitno je prijateljsko sodelovanje s klubi in društvi v naštetih državah pripomoglo k temu, da je letošnje tekmovanje tako dobro uspelo.
Tudi letos je dogajanje popestrilo veliko število maket na razstavnem delu, prikaz vožnje radijsko vodenih avtomobilov, maketarske delavnice za najmlajše ter prikaz staranja maket letal in oklepnikov. Ne nazadnje, tudi brez trgovskega dela ni šlo, saj je za marsikoga tu priložnost,da se založimo z maketami in priborom za nove podvige. Tgovci iz Slovenije in Madžarske so ponujali veliko maket in maketarskega pribora. Zopet je bil bogat tudi bolšji sejem, kjer je kar nekaj maket zamenjalo lastnika.
Da je letošnji festival bil tako uspešen, gre zahvala, poleg vsem maketarjem, ki so prinesli svoje umetnine tudi požrtvovalnosti članov društva SVM, vsem, ki so pomagali pri ocenjevanju maket, razstavljalcem, trgovcem, demonstratorjem, mentorjem in seveda sponzorjem, katerim gre zahvala za bogat fond nagrad in drugo pomoč pri organizaciji maketarskega tekmovanja.
Leta 2019 bo na vrsti 13. festival SVM, na katerega vabimo vse, ki so nas obiskali letos in seveda tudi tiste, ki so bili zaradi kakršega koli razloga zadržani.
Člani društva bomo naredili vse, da bo 13. festival srečen in uspešen za prav vse udeležence.
Vidimo se v maju!