Delavnica: Revell 1:72 Junkers Ju-87B-2

Tokrat sem se lotil izdelave še enega letala, ki je letelo v našem bivšem vojaškem letalstvu. Junkers Ju-87B-2 Štuka. Maketa je v merilu 1:72, firme Revell. Uporabil sem tudi set jedkanih delov firme Airwaves, jedkane dele za priklop za vleko jadralnih letal firme Kora, ternalepke firme LiftHere.

Najprej sem naredil notranjost kokpita z uporabo dodatkov, washem in staranjem.

Ob lepljenju trupa sem imel malo težav z prileganjem, ker se jedkani deli niso najbolje prilegali in sem moral večkrat popravljati naleganje. Potrebno je bilo tudi kitanje spojev trupa.

Nato sem zlepil krila, jih pritrdil na trup, pokital spoje med krili in trupom z uporabo belega lepila, ter zlepil še nos letala, ki pa ga je bilo potrebno močno pokitati in posledično zbrusiti. Za kitanje nosu letala sem se poslužil kar temeljne barve, ki sem jo v več močnejših slojih z čopičem nanesel na potrebna mesta in po sušenju samo višek odstranil z vatirano palčko namočeno v razredčilu za temeljno barvo.

Nato sem se lotil izdelave propelerja. Po nanosu temeljne barve sem z rumeno pobarval spiner, ter nato čeznjo nanesel rdečo barvo za boljši izgled. Previdno sem pomaskiral in nato nanesel še črno barvo. Po odstranitvi mask sem naredil par popravkov in vse na koncu polakiral.

Delo sem nadaljeval na letalu. Večino sem ga sestavil še pred končnim barvanjem, ter še par detajlov naredil v samogradnji(strojnice v krilih). Letalo sem pobarval z temeljno barvo…

…sledilo je barvanje spodnjih površin z sinje modro in zgornjih z temno sivo.

Na koncu sem nanesel še nalepke, naredil wash, malo postaral maketo in jo končno polakiral.

Seveda sem maketi naredil še podstavek.

Maketo sem barval z barvami Revell, Model Master, ter Mr. Paint. Z slednjimi sem barval spodnje površine in lakiral sem z njimi. Izredno dobro se obnesejo.

Hvala.