Agusta A-109LUH SAAF 1/72

Predstavljam vam maketo helikopterja Agusta A-109LUH v oznakah južnoafriškega vojnega letalstva.
Za izdelavo sem uporabil resinsko maketo južnoafriškega proizvajalca Scaleworx Resin. V bistvu gre za konkretno popravljeno in izpopolnjeno maketo proizvajalca Revell, ki je do sedaj edini ponujal maketo A-109 v tem merilu. Nalepke sem uporabil od firme MAV Decals, ki prav tako prihaja iz Južnoafriške Republike, in so se odlično obnesle. Pri izdelavi sem poleg delčkov iz škatle uporabil tudi veliko delov od originalne Revellove makete, ker so bili boljše kvalitete, zelo veliko detajlov pa sem vseeno moral narediti v samogradnji.
Zaradi veliko težav pri gradnji sem se odločil, da bom prikazal helikopter takega, kot jih obiskovalci na airshowih najbolj sovražimo. Kot primerek na statičnem delu na kakem airshowu v Južnoafriški Republiki zelo zgodaj zjutraj, ko vseh zaščitnih ponjav še niso odstranili.
Maketo je zelo zahtevna za gradnjo in jo priporočam samo izkušenim maketarjem, oz. tistim, ki bi želeli imeti to verzijo Aguste v svoji zbirki, ker je edina, ki ima pravilno obliko trupa za novejše verzije.

DATUM: 10/2020

 

  • Datum
    11/08/2020
  • Kategorije
    1/72, Diorame, Helikopterji, Samogradnja
  • Avtor
    Peter Popovič
  • Scaleworx Resin

Sorodna dela