Gee Bee R1, 1/48 Dora Wings

Tokrat predstavljam bolj kot ne en hiter projekt, glede na to, da mi ga je uspelo zaključiti prej kot v dveh mesecih. Prvič sem se lotil makete proizvajalca Dora Wings in moram reči, da sem s samo kvaliteto izdelka zadovoljen, čeprav je bilo potrebnih več popravkov kot bi na prvi pogled pričakoval. Samo pakranje že vsebuje tudi nekaj fotojedkanih delov, maske za prozone dele (ki jih sam nisem uporabil) ter za barvno shemo in prevsem moram pohvaliti odlične nalepke.

Kot sem že omenil je bilo potrebnih kar nekaj popravkov, saj ima maketa po mojem mnenju preveč krepko ponazoritev reber na trupu, prav tako pa nebi ravno pohvalil spoja med trupom in krili. Po mojem mnenju je največja težava zasteklitev, saj je v prvi fazi narejena iz dveh delov, druga večja težava pa je, da je ponazoritev okvirja napačna, zato sem se sam odločil da naredim novo.

Kar se tiče barvanja zelo prav pridejo maske, saj bi bilo samo maskiranje zelo zamudno. Nalepke so kot sem že omenil naravnost fantastične, zelo tanke in po nanosu se filma praktično ne opazi.

Za malo popestritve sem dodal še figuro proizvajalca Verlinden Productions – US Navy Pilots, ki sem jo moral nekoliko predelati.

Avtor: Anže Zorko

 

  • Datum
    02/25/2021
  • Kategorije
    1/48, Civilna letala, Diorame
  • Avtor
    Anže Zorko

Sorodna dela