Delavnica: F4U-1A Corsair

Pozdravljeni, v tokratni delavnici sem se lotil F4U-1A Corsairja. Gre za Revellovo maketo, ki moram reči da gre zelo lepo skupaj in jo priporočam tudi začetnikom. Tokrat sem se odločil, da maketo sestavim brez kompliciranja, čisto iz škatle in se bolj osredotočim na zunanji izgled, saj je namenjena le raznim razstavam. Pa da ne bom izgubljal preveč besed, bom kar začel.

Začel sem seveda z notranjostjo, ki je zelo preprosta, pa vseeno dovolj dodelana, da sem se odločil za odprto kabino.

Za notranjost sem namešal barvo doma iz temnejše zelene in rumene. Uporabil pa sem Tamiya barvo.

Potem sem seveda pobarval še nakaj detajlov, za pasove sem uporabil priložene nalepke, ter naredil rahel wash, da so detajli prišli bolj do izraza.

Kot sem že na začetku omenil, gre maketa lepo skupaj, le pri pokrovu motorja sem dobil nekoliko slabši spoj, medtem ko je spoj trupa in kril praktično popoln. Takole izgleda pokitana, ter seveda potem še pobrušena in na novo pogravirana maketa.

Nadaljeval sem z maskiranjem zasteklitve, da sem potem vse skupaj lahko pobarval z airbrushem.

In pričel sem z barvanjem spodnje strani letala. Najprej sem naredil preshading s svetlo sivo barvo, kar je po mojem mnenju ravno prav, če kasneje barvamo z belo.

Potem sem zaščitil belo barvo, ter nadaljeval z barvanjem svetlejše modre. Prav tako sem najprej naredil preshading, le da tokrat s temnejšo modro.

Na koncu pa še temnejša modra, postopek barvanja pa je bil enak kot pri prejšnjih dveh barvah.

Sledile so nalepke, ter rahlo staranje.

Potem pa samo še prozoren lak, da sem vse skupaj zaščitil in maketa je bila končana.

Hvala za ogled, več slik končane makete pa v galeriji.