Delavnica: Revell 1:72 Avia S-92

Lotil sem se izdelave po 2. sv. vojni na Češkoslovaškem proizvajanega letala Avia S-92. To je v bistvu licenčna verzija znanega Nemškega letala Messerschmitt Me-262A-1a. Uporabil sem Revellovo maketo tega letala v merilu 1:72. Poleg nje sem uporabil tudi set jedkanih delcev firme Part, vacform zasteklitev firme Pavla, maske firme Pmask(ki so se na koncu izkazale za zelo slabe in sem jih zavrgel), ter nalepke firme CMK.

Ker se ta maketa sestavlja zelo lepo in brez težav je šla izdelava zelo hitro. Najprej sem dokončal kokpit z nekaj jedkanimi dodatki. Malo sem ga tudi postaral in naredil wash.

Ko sem zlimal skupaj trup sem ob kokpitu nalimal tudi še preostanek jedkanih delov za ponazoritev notranjosti kokpita in predela ob njem.

Edina slabost te makete je njena zasteklitev, ki je popolnoma neuporabna, zato sem jo zamenjal z vacformom firme Pavla. Na maketo sem jo lepil z belim mizarskim lepilom, katerega višek preprosto obrišem stran z vlažno vatirano palčko.

Nato sem najprej pomaskiral zasteklitev…

…potem pa še preostale dele, da sem lahko pričel z barvanjem.

Najprej sloj temeljne barve.

Z črno sem naredil preshading.

Sledila je srebrna barva.

Sledili so še nanos nalepk, montaža podvozja, loput, anten, wash in staranje. Za konec sem maketo še polakiral z matt lakom.

V samogradnji sem naredil še podstavek.

Pri izdelavi makete sem res užival, ker se sestavlja tako dobro kot “legice”. Vse gre lepo skupaj.

Hvala.