IA-63 Pampa II

IA-63 Pampa II je manjše turboventilatorsko šolsko letalo – lahki jurišnik, ki ga uporablja Argentinsko vojaško letalstvo.
AT-63 Pampa pa je izpopolnjena (bojna) verzija narejena v sodelovanju z ameriškim Lockheedom. Prav slednjo verzijo pa vam predstavljam v tej recenziji.

Maketa je v merilu 1:72, proizvajalca Aconcagua Resim Models, ki prihaja iz Argentine.

Aconcagua so prvo Pampo izdali že leta 1992, do danes pa so svoje kalupe zelo lepo dodelali, zato je slednja maketa visoke kakovosti.

V škatli dobimo vrečko z stranicama trupa, dve vrečki z krili in ostalimi manjšimi deli in detajli, vrečko z dvema zelo lepo zvakuformiranima zasteklitvama, vrečko z kovinskim in plastičnim podvozjem, načrtom za gradnjo in dvema barvnima shemama, ter nalepke.

Stranici sta lepo uliti, brez kakih nepravilnosti.

Krila in ostali manjši deli so prav tako lepo uliti in že na prvi pogled zgledajo zelo všečni.

Lepo presenečenje je podvozje. Nosna noga s kolesom je ulita iz enega kosa in je kovinska, kar tudi dodatno pomaga, da letalo ne sede na rep. Glavni nogi podvozja sta plastični.

Nalepke nudijo vse večje in manjše oznake (stencili) za dve letali Argentinskega letalstva. So zelo dobre kvalitete, proizvajalca Microscale iz ZDA.

Maketo priporočam vsem, ki si želijo imeti to malo šolsko letalo v svoji zbirki. Maketa je dosegljiva na uradni spletni strani proizvajalca. Cena makete je okoli 22€.