Canadair CL-215

Heller, Canadair CL-215- Jugoslovansko vojno letalstvo

Sama gradnja ni bila zahtevna. Večjo pozornost sem polagal lepljenju, da sem ohranil čim več detajlov na površini. Ker sem se odločil, da bodo vrata odprta, sem posvetil veliko pozornosti na notranjost letala. (Vsaj tam, kjer se vidi).

Za razne detajle sem porabil foto jedkane dele, znamke NH detail. Že prej sem omenil, da gradnja makete ni bila zahtevna. Zato je bilo kitanja minimalno. Maketa je pobarvana v shemi jugoslovanskega vojnega letalstva z akrilnimi barvami znamke AMMO Mig Jimenez. Nalepke pa sem uporabil od podjetja Lifthere decals.

Da sama maketa ni dolgočasna, sem naredil dioramo in sicer letalo na morski gladini ob njem pa manjša barka, ter nekaj figur. Barka je iz ulitka znamke Zvezda. Figure pa iz smole, znamke Germania-Figuren. Da so bile figure postavljene kakor sem se zamislil, sem jim moral odrezati noge in roke ter jih po potrebi prilagodil. Modifikacija figur je bila precej zahteva, saj so v merilu 1/72. A mi je z malo truda in dobre volje le uspelo.

Pri diorami sem za podlogo porabil stirodur. Na mestih kjer stojita letalo in čoln, sem predhodno naredil ustrezni vdolbini, ter ju fiksiral. Za gladino vode sem porabil teksturo vode znamke AMMO Mig, ter razne odtenke barv, da sem dobil dokaj realistično vodo ter valove. Z delom sem bil zelo zadovoljen. Držal sem se načela: “Več raznih nanosov barv, bolj pride do izraza.”

Izdelek mi je zelo pri srcu, saj je del moje zbirke letala RV JNA .

Postopek gradnje si lahko pogledate na You Tube kanal MM Marko.

  • Kategorije
    1/72, Civilna letala, Diorame, Jugoslavija, Samogradnja, Vojaška letala
  • Avtor
    Marko Mav

Sorodna dela