MAZ 537 G in T-54B 1:72

Po dolgem času dokončana maketa, no ja, čakam še primerne figure, potem pa bo res tako, kot je treba. MAZ 537 je traktor, ki je nastal že davnega leta 1959, proizvajali pa so ga v različnih izvedbah do leta 1990. Njegova poglavitna naloga je bila prevoz oklepnih vozil s fronte v zaledje in obratno po opravljenem popravilu.

Tank T-54B pa je član družine sovjetskih oklepnikov, ki so se proizvajali več desetletij in služili v armadah po skoraj vseh celinah.

Maketi predstavljata vozili afganistanske vojske, nekje na poti po goratih območjih. Obe sta proizvod firme Takom, le da je T-54B pakiran v škatlo AMMO by MIG. Kakorkoli že, sestavljanje je potekalo brez posebnih težav, na MAZ u je bilo nekaj samogradnje, motor, hladilniki, odprtine nad motorjem in na voznikovi kabini.

Barvano je z barvami AMMO by MIG in Tamyia, staranje AMMO, by MIG, rastje NOCH in nekaj domače izdelave. Škarpa je bila izdelana po zanimivi metodi, katero bom predstavil v bližnji prihodnost. Moram pa omeniti še leseno podlago, katere avtor je naš kolega in prijatelj Marko Mav.

  • Kategorije
    1/72, Diorame, Tanki, Transportna vozila, Vojaška vozila
  • Avtor
    Predrag Hluchy
  • MAZ 537 G in T-54B

Sorodna dela