Mig-21U Mongol-A JRV

Drugi Mig-21 v moji zbirki je prva dvoseda verzija, ki je prišla v uporabo v jugoslovansko vojno letalstvo, Mig-21U Mongol-A. Za njeno izdelavo sem uporabil maketo češke firme Bilek. Moje pakiranje je bilo sicer verzije UM ampak so se v škatli skrivali tudi vsi delci potrebni za izdelavo prve U verzije. Maketa je iz konca 90-ih let. Paneli so vrezani in na zunaj je kar solidna, vsi manjši detajli in predvsem notranjost pa potrebujejo kar nekaj pozornosti. Zato sem si pri izdelavi pomagal z kar nekaj dograditvami. Resinski motor odlične ruske firme Amigo Models, resinski kokpit firme Pavla v Bilekovem pakiranju, ki pa me je kar malo razočaral, saj je od celotne makete prav slednji rabil še največ predelav in spreminjanj, fotojedkani deli firme Extratech, resinska kolesa firme Res/Kit, kovinska pitot cev firme Master, ter odlične nalepke firme LiftHere za vse večje jugoslovanske oznake in firme Begemot za vse manjše stencile. Nalepke obeh firm so se odlično obnesle in so zelo kvalitetne.
To maketo bi sicer priporočil predvsem malo bolj izkušenim maketarjem, ker potrebuje malo več pozornosti. Naleganja delov niso najboljša in je zato posledično potrebnega več čiščenja delov, kitanja in brušenja.
Sam sem pa z končnim izdelkom zelo zadovoljen. Sploh glede na to, koliko truda je bilo vloženega v njeno izdelavo in koliko težav sem imel pri njeni gradnji.
Proizvajalec: Bilek
  • Datum
    1/11/2021
  • Kategorije
    1/72, Jugoslavija, Vojaška letala
  • Avtor
    Peter Popovič

Sorodna dela