Revell Mustang Shelby GT350H – Barn find

Diorama prikazuje resnično zgodbo enega od legendarnih avtomobilov Mustang Shelby GT350H. Dotični avtomobil se od ostalih, ki se še vozijo, najbolj razlikuje po tem, da je zaprašen in umazan, saj je sameval v skednju v Alabami, ZDA. Po 30ih letih, se je lastnik odločil, da ga razstavi na bližnjem srečanju Mustangov. Odločil sem se, da prikažem trenutek en dan pred tem srečanjem.

Maketa gre kar vredu skupaj, ima pa nekaj napak. Najbolj zgrešeni so notranji paneli vrat, ki so primerni za verzijo GT350, zato sem jih popravil. V sprednji maski je nepojasnjena praznina, ki jo je potrebno zapolniti. Prav tako sem izdelal sprednje luči in svoje gume, saj so bile priložene občutno premajhne. V samogradnji so bili izdelani tudi hood pini, antena, okna od vrat, interierne luči, predpražnik in skoraj vsa krama.

Skedenj je izdelan iz letvic in plošč balse, hrasta in smreke, streha pa iz mehkega aluminija. Za dodatke sem uporabil Fujimi Garage Tool Set, figura je iz Fujimi Mechanics Seta, vsi ostali dodatki pa so izdelani v samogradnji.

Več o gradnji si lahko preberete v delavnici

  • Datum
    04/2016
  • Kategorije
    1/24, Civilna vozila, Diorame, Figure
  • Avtor
    Žiga Bric

Sorodna dela